Nordictuning.com » Välkommen till Nordic Tuning


Historien bakom Nordic

Rolf Uhr, grundaren till Nordic började tidigt med Saab. Redan som sextonåring inhandlades den första ”riktiga” Saaben, en V4 från 1968. Den levererades med 4 st fulldubbade OT-rallydäck och så var tävlingskarriären med Saab inledd.

Första tävlingen kördes i Ludvika (Ludvikaruschen) med 3 veckor gammalt körkort. Det var sommaren 1971.

Rolf har tävlat med i stort sett alla Saabmodeller; V4, 99, 900/9-3 och 9000. Även en VW och 2 st STCC-Oplar har avverkats under åren.

Det har tävlats i rally, rallycross, isracing, backtävling och racing med framgång.

Radical, den nu så populära racersportvagnen introducerades av Nordic motorsport i Sverige 1998 - 2000.

Nordic startades 1995 av Rolf Uhr med Magnus Hjort som medhjälpare. Magnus Hjort, som för övrigt 2001 av Saab Opel Sverige AB korades till Sveriges bästa Saabtekniker.

I företaget arbetar idag förutom Rolf sönerna Kalle och Robert.

Nordic har allt sedan start varit marknadsledande beträffande Saabtuning.

För att ytterligare stärka varumärket och erbjuda tuningmarknaden intressanta produkter har en Rototest bromsbänk med tillhörande bränsleekonomiutrustning införskaffats.

Förutom framtagning av effektförädlingpaket arbetar Nordic bland annat med Ferrita AB. I bromsrummet testas bl.a. mottryck i avgassystem, undertryck i insugningrör och ljudnivåer på sportavgassystem.

Rototesten ger oss också möjligheter att simulera en körcykel och optimera för bränsleekonomi.

Nordic samarbetar med olika racingteam. Sveriges största racingstall, team CaWalli. Vi har framgångsrikt mappat JTCC bilar för etanol E-85. Vi hjälper ett par Porschestall med finjustering och optimering.

Nordic har sedan starten valt att jobba nära Saab’s återförsäljare. Detta för att ge kunden bästa tänkbara produkter och service.

Idag är Nordic också leverantör av Saab original bildelar och tillbehör. Nordic är också autoriserad AD-bilverkstad.