2020-07-13

Semesterstängt!

Nu vecka 29-32 är det semesterstängt i Norrköping.
Men även vi blir rastlösa under semestertider och är du sugen på en steg 1 trimning eller annan enklare mjukvaruförändring, tveka inte att höra av dig med mail!
Rolf.uhr@nordictuning.com
Önskar alla en riktigt lång, varm och skön sommar!

108559951_728362417936695_3742208390188513694_njpg
2018-09-12

Vi ber om ursäkt för bortfall i uppdateringar...

Ni har märkt att hemsidan inte uppdaterats i samma takt som förr. Detta är vi ledsna för och skyller på smidigheten i sociala medier.
Vi kommer dock att försöka hålla hemsidan uppdaterad i den takt vi kan men vidhåller att snabb kundkontakt är det vi kämpar hårdast för, och hoppas att ni tycker den biten är bra!

Vi sparkar igång uppdateringarna med att meddela att Rolf och Robert (Nordictuning Dalarna) kommer till Gatebil på  Mantorp Park i helgen för att gasa ur sina Saabar.
Missa inte förmodligen årets sista chans att se Sveriges snabbaste Saabar tampas med andra bilar på racingbanan.

Priser och tider hittar ni på Gatebil.no

5cdcadc9-bd4b-413a-93dc-0a3a446d60bcjpg
5445d9bd-a1b1-4825-a492-2b20f794df9ejpg
2017-08-20

Ny sponsor, ny bil och ny förare i teamet säsongen 2017!

Nu kan vi äntligen stolta presentera vår nya sponsor och förare inför Timeattacksäsongen 2018. John Torsell är ägare till företaget Haga R.O.T service AB, ett företag med ca 75 anställda i rivnings- och industrisanerings-branschen.

John har som så många andra kört lite folkrace tidigare, men hans stora intresse är jakt. Han tillbringar en stor del av sin lilla fritid sittande i vått som torrt på pass någonstans i skogen med geväret laddat, inväntande den stora grisen, älgen råbocken eller vad det nu än är som fattas i frysboxen.

Men nu får jakten en konkurrent, det blir jakt nu också, men på ett helt annat sätt. John ska köra en Saab 9-3 SS. Vi börjar färdigställandet av den bilen direkt efter nyår.

Den ska ha samma design som Eliminatorn, alltså gul och blå.

Vi hälsar John och hans riviga gäng hjärtligt välkomna till Nordic Motorsport och även till den fina gemenskapen som vi som tillhör Timeattacknu.se har.

Väl mött under 2018, och vidare!

2017-03-14

Extraktorgrenrör för den trimsugne!

null

Tillsammans med SwedenExhaust har vi nu tagit fram ett extraktorgrenrör för den petige. Turboflänsen är flyttad ca 20mm bort från remsidan och ca 6mm ut från motorn. Detta möjliggör större turbo, större inloppskobra men samtidigt bibehåller ett någorlunda tamt utseende. Ett måste för den trimsugne!
Passar 9-5, 9-3og och 900ng med turbobensin motorer.
Priset? Blygsamma 4.995:-

2016-02-23

Ny återförsäljare i Kungsbacka 

null

Vi hälsar glatt välkomna till vår nya återförsäljare, Kungsbacka Bilcentrum AB.
Dom kommer att kunna ge Din Opel och Saab Nordickraft genom att vara vår förlängda arm.
Surfa in på deras hemsida här

2015-11-04

Rabattgivare åt Svenska Saabklubben

null

Vi är glada att presentera att vi från och med nu är rabattgivare åt SSK. Vi rekommenderar att bli medlem i denna trevliga klubb, inte bara för att få ta del av våra rabatter (som ni ser här), men också för att få tillgång till deras enorma reservdelslager för både nytt och gammalt.
Surfa in och gå med i Sveriges största Saabklubb.

2015-09-02

Timeattack festival Mantorp

null

-ursäkta den gamla bilden-

Efter semestern fick vi några dagar att bli av med ringrostigheten i våra mekfingrar, innan det var dags att ge oss av mot Mantop Park igen.
TimeAttack.nu anordnar årligen en festival på Mantorp för att visa publik vilket fantastiskt event dom har.
Denna gång dök vi upp med två bilar. Kalle körde sin blåagula 9-3 Aero som Rolf annars rattar i serien. Rolf körde sin nya bil, en grå 9-3ng med dieselmaskin och rätt så maffigt chassie.
Festivalen ingick inte i serien utan bjöd mer på fri körning och bara kul.

Följ med ett varv i Kalles 9-3 Aero med mer motor än chassie.

2015-07-12

Semesterstängt

Vi tar nu två veckor ledigt för att vila upp oss och vi är tillbaka den 27e Juli.
Tack för förståelsen och ha en underbar sommar!Timeattack festival Mantorp

2015-07-07

Timeattack Mantorp

null

Denna gång var verkligen inte motorgudarna med oss. Extrem hetta frestade på våran 9-3 mer än vanligt och vi tog oss inte ens till kvalrundorna innan vi fick tacka för oss och åka hem. Ett ännu för oss okänt fel med bränslet gjorde att vi inte våga fortsätta. Vi är glada ändå och siktar på nästa körning.

null
null
2015-05-22

Timeattack Kinnekulle

Efter en kämpig vecka med diverse strul och haverier utan tillräcklig sömn kunde vi äntligen ge oss iväg fredag morgon. Utan att egentligen veta hur bilen beter sig på bana annat än det vi testat på olika banträffar, så förhoppningarna var låga.

Träningen gick bra och gav svar på olika frågor gällande chassiet. Detta åtgärdades till lördagens kval. Tyvärr sprack grenröret och vi tappade effekt och körbarhet. Vi gjorde en nödlösning med lånad pinnsvets av några änglar och bilen återfick mycket av den förlorade effekten. Tyvärr så hade nu en av värstingbilarna kört ut på gräset och dragit upp olja och skräp på banan. Med saneringsmedel på 30% av banan så sänktes hastigheten i viktiga kurvor, vilket syntes på tiderna.

Bästa tid under helgen fick vi till under första kvalet (1.04.9)

Vi har massor att åtgärda med chassiet och framför allt bromsarna som är underdimensionerade för den här bilen.

Vi vill tacka våra sponsorer och speciellt alla ni som donerat till våran Timeattack-kassa för att göra detta möjligt!

Listan nedan är inte komplett och vi tar fortfarande emot donationer, stora som små! Maila om du undrar hur du donerar!

Sponsorer

Do88.se
AD Center i Norrköping
K.M Bildemontering
Däckcenter


Donerare

Rikard Månsson
Svenne Lundin
Christian Osbakk
Thomas Möller
Susanne Weléen
James och Linda
Ola Siggelkow 

Vi ber om ursäkt om någon är glömd!

2015-04-27

RRIS Björkvik Ring

Lördag den 25e begav vi oss till första björkviksträffen för i år, något som uppskattades av Saabplanet.com

Vi låter filmerna tala för sig själva.

2015-04-13

Summering Knutstorp

Vi är mycket nöjda med dagen på Ring Knutstorp. Inga haverier och massor av trevliga ansikten. Tyvärr hann vi inte få på våra R-däck som vi hade planerat. Men det kommer fler tillfällen! Kul hade vi, och det är viktigast!

Här kommer film från våran blågula 9-3 Aero. Håll koll i kanalen, det kommer mer!

2015-04-11

Banträff Ring Knutstorp

Nu är det dags för årets första STCS sammankomst. Självklart är vi där och gasar.

Ses vi där? I så fall, passa på att åka med oss i våran blå-gula 9-3 Aero några varv på familjekörningen.

2015-03-24

Rabatterbjudande på Saabdelar enda fram till slutet av Maj!

Som samarbetspartner med Orio AB kan vi erbjuda bra priser på Saab orginaldelar.
Fram till 31e Maj kan vi erbjuda hela 20% på ALLA delar från Orio AB.
Rabatten gäller medlemmar i Stcs.

Gör så här

1. Gå in på https://portal.orio.com/webapp/wcs/stores/servlet/sv/orio-sverige/home
2. Skriv in bilens registreringsnummer eller välj delar manuellt
3. Leta reda på delarna du behöver, skriv ner artikelnummer och antal
4. Skicka en lista på det du vill handla till oss på denna mail
Förskottsbetalning gäller, och sker när vi bekräftat din order.
Obs! Vi ber er ha förståelse för att vi jobbar så fort vi kan. Order lagd innan 31/5 utnyttjar rabatten, även om vi inte hunnit bekräfta ordern.

2015-02-28

Fartrekord för framhjulsdrivet

Det var med sura miner vi bestämde oss för att ge upp i tisdags kväll, bara ett par dagar innan avfärd. Under provkörningen ute på vägen så sa oljepumpen upp sig och slog sönder transmissionshuset och hann även skada vev- och ramlager. Ett sådant haveri på en vanlig motor är illa nog då det betyder att allt måste plockas isär i molekyler och ses över. Att vi kör med ett b206-block som har en speciell transmissionskåpa gör det ännu värre.

Lyckligtvis tändes gnistan inom oss och en kåpa och oljepump tillhörande rätt motor sniffades fram. Vev- och ramlager byttes ut och på samma gång kunde man syna att vevaxeln klarat sig över förväntan. Vi valde att chansa och hoppas på det bästa! 

Efter varmkörning och en oljesköljning gav vi oss ut på ännu en provkörning. Denna gång utan haverier. Allt såg lovande ut och vi var åter igen på banan!

Torsdag efter lunch begav vi oss ut på vägarna och några timmar efter att solen gått ner var vi framme. Tobias Söderqvist gjorde årets gärning och lät oss inte bara parkera våran bil i hans garage, utan också låna hans däckmaskin, verktyg och som kronan på verket sova i hans hus! En helt obetalbar gärning som vi djupt uppskattar, tack Tobias!

Fredagen inleddes med lång väntetid och knasigt arrangemang som fick oss att sakna Kjula Dragways expertis på motorevenemang. När väl första start begav sig bestämde sig Kalle för att ge fullt direkt. Man vet aldrig om det blir en till körning!

Det blev nytt rekord för framhjulsdrivet i första repan för oss! Vi hade lite mer att ge så vi provade en gång till men lyckades bara höja ingångsfarten. Banan hade blivit sämre och tillät inte lika höga farter längre.

Men vi var lika nöjda för det och bestämde oss för att åka hem i förtid och ta en lugn helg! Tack alla inblandade för all hjälp, ni är guldvärda.

För resultatlista, tryck här!

Här nedan kommer film på rekordrepan. nästan 280km/h på is, inom loppet av ett par kilometer!

2015-02-14

Alla Hjärtans Dag 

Förra årets video gjorde succé med humor i centrum.

Denna gång valde vi en lite mer seriös approach iom att vi även firar 20år i branschen! Vi vill tacka alla er som varit där med oss genom det våta och det torra.  Blockets titel

Den här filmen är till er! 

Musiken är gjord av LillFimp, <-- Check him out! 

2015-02-10

Norsken är tillbaka

2011 byggde vi den första 9-3ss'en med extraktorgrenrör, gtbb30, helsmidd motor med foder och massor av annat skoj. Bilen är fullsmetad med godis. Bussningar, stötdämpare, diffbroms, fjädrar, bromsar, fjäderbensstag, subframestag, catchtank till bränslet, elektronisk vattenpump mm.

Länk till bilen på garaget.org

Nu är den tillbaka för att återigen ge skäl för att tycka att norrmän är tokiga. Det ska monteras en ny turbo, en GTX30, för bättre körbarhet. I samband med detta bygger vi ett nytt grenrör, insugningsrör, downpipe samt helrenovering av motorn som klockats in på över 2.000 mil sedan sist.

2015-01-27

Showbilar behöver också kärlek

Robins extremt ombyggda 9-3ss har vunnit många priser på flera olika mässor och träffar för sin plåtbreddade kaross, grymma lack och massor av annat skojigt innuti.

Länk till bilen på garaget.org

Vad som dock saknats (enligt oss) är kräm under huven.

Eftersom Robin jobbar på K.M. Bildemontering som vi handlar ofta av, var samtalet lätt att starta.

I år kommer Robins bil fortsätta vinna priser, fast nu med välförtjänta Extreme R dekaler!

Är det bara vi som är trötta på vrålsnygga utställningsbilar som inte orkar ta sig framåt?

Nu ändrar vi trenden!

2015-01-23

Flygande kilometern, på is

Vi har anmält oss till Landracing.se's event i Årsunda den 27-28/2.

Detta blir första gången vi ger oss på den här utmaningen och vi laddar fullt ut!

Tidigare har man kört 262Km/h med en Saab på detta eventet.

Bilen vi ska köra med är våran 9-3 Aero Coupé!

Skillnaden från sommarens bravader är att den nu är lättad och har något mer effekt. 

2015-01-02

Fräsch look

Nu har vi en ny och modern hemsida som vi med lätthet kan styra över själva.

Vi tar gärna emot synpunkter och idéer om hur den kan förbättras!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.

 

Often copied

Never equalled